Humane consumptie

In december 2013 heeft het voedselagentschap toelating verleend om bepaalde insectensoorten te verkopen en te verwerken voor “humane consumptie”, wat in verstaanbare taal wil zeggen : om door mensen te verwerken in allerlei gerechten en op te eten. 

Wij zijn een industriële kwekerij van uitsluitend kwalitatieve levende insecten, kunnen bogen op een rijke ervaring en een uitgebreide kennis, welke een onberispelijke kwaliteit waarborgt, omdat we enkel natuurlijke producten voederen aan onze veredelde kweekstammen. Hierdoor zijn we in staat het beste aan te bieden wat in de handel verkrijgbaar is. Onze insecten worden naar verschillende landen in Europa uitgevoerd en onze naam staat synoniem voor de hoogste kwaliteit omdat we het ganse kweekproces in eigen hand en onder dagelijkse controle hebben. Alle grondstoffen welke we in de kweek gebruiken moeten aan de strengste eisen voldoen.

Menselijke voeding, welke met onze insecten bereid wordt, biedt dan ook een aantal onbetwistbare voordelen op gebied van voedingswaarde, zuiverheid en betrouwbaarheid.

Als producent waarborgen wij U

  • Een eiwitgehalte van 40 tot 75% (volgens de soorten insecten), welke uitstekend verteerbaar zijn en door het menselijk lichaam voor 78 tot 99% opneembaar zijn.
  • Onze insecten bevatten “meervoudige onverzadigde vetten”, dus de ‘goede’ vetzuren linolzuur en linoleenzuur.
  • Door het gebruikte voeder zijn de insecten rijk aan mineralen en hebben een hoog ijzergehalte, welke hoger is dan de 6 mg per 100 gram van vlees.
  • Het calciumgehalte is hoger dan dit van rundvlees.
  • Onze insecten zijn een rijke bron van B vitamines en bepaalde insectensoorten leveren vitamine A.
  • Het menselijk lichaam is in staat chitine af te breken, wat goed is voor de darmflora.